Hem » Symaskinstillbehör » Pressarfötter » PFAFF » Pressarfot för dolt blixtlås
Pressarfot för dolt blixtlås

Pfaff

Pressarfot för dolt blixtlås

Pris: 153kr
Delbetala från 50 kr/mån Fortus Finance
 • Produktinformation

  Av alla blixtlås är det osynliga sömblixtlåset det mest diskreta. Redan namnet markerar ju att det helt enkelt försvinner i sömmen och praktiskt taget inte syns alls. Därför används det också i eleganta plagg i fina, exklusiva tyger, exempelvis i aftonklänningar men också i kjolar, blusar och byxor. Dolt blixtlås (även kallad osynligt blixtlås) syr du enkelt med hjälp av Pressarfot för dolt blixtlås!
  1. Markera blixtlåsöppningens längd på båda sidor av sprundet med Pfaff markeringspenna eller textilpenna på tygets rätsida. Blixtlåset bör vara minst 2 till 3 cm längre än sprundet som det ska sys fast i.
  2. Sätt specialpressarfoten i maskinen och ställ in raksöm med nålen i mittläge. Stygnlängden bör vara inställd på mellan 2,5 och 3,0 mm.
  3. Öppna blixtlåset och tryck med tummen på blixtlåsets dragkedja så att sömmen mellan band och dragkedja blir synlig. Blixtlåset får absolut inte pressas.
  4. Lägg blixtlåsets högra del räta mot räta på sprundets högra del. Blixtlåsets dragkedja bör ligga på sömlinjen så att det börjar ca 1,5 till 2 cm nedanför tygets överkant, nåla fast vid behov. Se till att blixtlåset skjuter över 2 till 3 cm vid den markerade sprundänden.
  5. Tryck blixtlåsets dragkedja en aning åt vänster med tumnageln och sätt pressarfoten på blixtlåset så att dragkedjans spiral ligger i skåran till vänster om symaskinsnålen.
  6. Sy fast blixtlåset uppifrån till den markerade sprundänden, fäst sömändarna väl med några backstygn. Stäng blixtlåset.
  7. Lägg det andra blixtlåsbandet med ovansidan på rätsidan av vänster sprund kant. Se till att de två dragkedjespiralerna börjar i samma höjd.
  8. Nåla fast blixtlåset. Öppna blixtlåset igen.
  9. Tryck dragkedjespiralen en aning åt höger med tumnageln och placera pressarfoten på blixtlåset så att dragkedjespiralen ligger i skåran till höger om nålen.
  10. Sy fast blixtlåset uppifrån till den markerade sprundänden, fäst sömändarna väl. Stäng blixtlåset på nytt.
  11. Nu är det dags att sy sömmen nedanför blixtlåset, närmare bestämt nedifrån och upp. Sätt i maskinens normala blixtlåsfot så att pressarfotshållaren och pressarfoten är i högerläge. Flytta nålen till högerläge.
  12. Lägg blixtlåsets öppna nederände mot sömsmånen och sy så nära som möjligt till blixtlåssömmarnas sista stygn.
  13. Pressa isär sömsmånerna.

  Tips! Om blixtlåset är för långt: Sy tvärs över dragkedje-spiralen ca 2 cm nedanför sprundet med raksöm eller tät sicksacksöm och klipp av den överskjutande delen av blixtlåset. Klä in blixtlåsets nederände med en restbit av tyget.
  Syr du klädesplagg i fina tyger krävs det perfekt sydda blixtlås – inga problem med den speciella blixtlåsfoten från Pfaff.

 • Dela upp betalningen:
  • 112kr vid 3 månaders delbetalning
  • 87kr vid 6 månaders delbetalning
  • 66kr vid 12 månaders delbetalning
  • 48kr vid 24 månaders delbetalning
  • 44kr vid 36 månaders delbetalning
 • Bifogade filer

 • Kundrecensioner

  Inga recensioner än. Bli Först! Skriv recension
Relaterade produkter
Kolla även in