För support ring 010-2518270 eller maila.
Fri frakt vid order över 499 kr!
Hem » Köpvillkor

Köpvillkor

Vid köp av symaskin på symaskinskungen.se har kunden FULL garanti, där vi står för fraktkostnaden vid garantiärende.

 

Förlängd ångerrätt inför jul

 

Symaskinskungen vill att du som kund ska känna dig trygg med julklappsinköpen så vi förlänger ångerrätten ( öppetköp  ) T.O.M  den 7 januari 2022 när du beställer julklappen i vår webbshop mellan den 13 november och fram till den 23 december. 
För att kunna utnyttja den förlängda ångerrätten ( öppetköp  )  ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i originalemballaget. 

(Gäller ej företag) 

 

 

Manualer

 

"Ibland får du godta engelska Det finns undantag då du får acceptera att bruksanvisningen är på engelska. Det gäller för varor för en begränsad kundkrets med särskilda kunskaper, till exempel avancerade tekniska eller elektroniska apparater. Säkerhetsinformation som till exempel varningstexter, har du alltid rätt att få på svenska"

 

Länk till Hallå Konsument :
https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/bruksanvisning/

 

Säker betalning 

Det tillkommer inte någon kortavgift.

- Genom Dibs Payment Service kan vi erbjuda säker kortbetalning för våra kunder. Dibs gör det möjligt att ta betalt med betal-, bank- eller kreditkort direkt i webbutiken via SSL, dvs krypterat och säkert. Dibs är certifierade enligt kortindustrins nya skärpta säkerhetskrav PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Vi accepterar även kort med det senaste och säkraste betalningsättet - 3D Secure Läs mer på Master Cards sida (engelska) eller din banks hemsida.
Vi accepterar följande kort: VISA, MasterCard och American Express. 

 

Vi använder SSL

SSL används när man vill skydda den information som skickas mellan t ex. en webbläsare (klient) och en server eller mellan olika serverar och applikationer. Det kanske vanligaste exemplet är kortbetalningar, då man givetvis inte vill skicka kontokortsinformationen i klartext. SSL bör användas när man värdesätter säkerhet och förväntar sig att andra ska lita på den tjänst man tillhandahåller

 

Ett SSL-certifikat talar också om för vilken adress det är utfärdat för och i vissa fall, beroende på certifikatstyp, vilket företag som står bakom webbplatsen man besöker. Denna information visas om man klickar på hänglåset i webbläsaren eller på det sigill som följer med vissa certifikat. Är det certifikat av typen EV (Extended Validation) blir adressfältet grönt och vem som utfärdat certifikatet, samt vem det är utfärdat för, visas till höger om adressfältet.

14 dagars ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt på webbshoppen från det att du tagit emot din symaskin, enligt Distansavtalslagen 10 §. Väljer du att returnera din vara inom 14 dagar svarar du för returfrakten.
Ångerrätten gäller inte våra företagskunder utan här gäller köplagens villkor.

Du får lov att ta upp och se INTE använda för då gäller inte ångerrätten för då är varan begagnad.

Allt måste vara i original förpackningar, Får inte öppna några påsar eller tillbehör för då är varan begagnad.

När du som konsument handlar i en affär har du ingen laglig rätt att ångra köpet. Om du däremot köper något på postorder, via telefon, TV, Internet eller vid hemförsäljning har du 14 dagars ångerrätt.

*Ej returrätt på Metervaror,Tyger och Dataprogram.

Ej uthämtad vara

För alla paket som inte hämtas ut debiterar Symaskinskungen.se kunden en avgift på 300 kr. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hantering, sammanlagt. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter. Att returnera paketet är billigare än att inte hämta ut det.

Regler vid retur gällande ångerrätt

Följande måste uppfyllas vid åberopade av ångerrätt:

 • Ta kontakt med butiken
 • Kvittot ska bifogas med returen.
 • Produkten skall ej vara använd eller trasig.
 • Produkten skall returneras i dess produktkartong samt med dess inneremballage.
 • Vid retur skall produkten vara komplett med samtliga tillbehör.
 • Paketet skall skickas till butiken, INTE till ombud.
 • Som konsument har du rätt att återfå pengarna inom 30 dagar om du häver köpet den dag då BeGesycenter AB har mottagit din beställning.
 • Produkten skall returneras till följande adress:
  BeGesycenter AB
  Trelleborgsvägen 14
  214 32 MALMÖ

Så här går du tillväga vid en retur när du handlat i webbshoppen:

1. För att returnera produkten krävs originalkvitto, den oskadda och oanvända varan i oskadd originalförpackning med allt innehåll.
2. Produkten skickas tillbaka per post. Returadressen står nederst på sidan.
3. Du kan använda dig av tjänsten Företagspaket 1600 på Posten.
4. Emballera varan väl, då du är ansvarig för att varan är i oförändrat samt oskadat skick när den når oss. Vid eventuell fraktskada kontaktar vi dig så att du kan göra en reklamation till Posten.
5. Spara inlämningskvittot från posten. Om varan inte skulle komma fram till oss måste du ha detta för att kunna reklamera till Posten.
6. Väljer du att skicka din vara icke rekommenderat ansvarar du för varan tills den mottagits på webbshoppen.
7. Om ett paket är dåligt inslaget och skadas är det inte transportören som ansvarar för det skadade innehållet. Ansvaret faller på den som har slagit in paketet, det vill säga avsändaren. Det innebär att man inte får ekonomisk ersättning för ett för dåligt inslaget paket.

8. Om produkten ej är komplett vid retur förbehåller sig Symaskinskungen.se rätten att göra ett prisavdrag alternativt inte godkänna returen. Notera att om varan minskat i värde till följd av att du hanterat den i större utsträckning än vad som varit nödvändigt, till exempel för att undersöka varan, kan du bli ersättningsskyldig för sådan värdeminskning.

9.En använd vara/Uppacked vara kan vi inte sälja som ny där av värdeminskning.

Försäljning till minderåriga

BeGesycenter AB får inte ingå avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Garanti och reklamation

Vi på BeGe sycenter vill att du som kund känner dig trygg hos oss. Vi ger dig därför 2+3* års garanti på Husqvarna och PFAFF samt 2 års garanti på Singer. Enligt Konsumentköplagen har du tre års reklamationsrätt från det att du köpt din produkt. Läs mer nedan om reklamation.
* 2 års garanti på arbete samt reservdelar, ytterligare 3 års garanti på alla reservdelar. (Smarter by Pfaff och Husqvarna H-Class har 2 års garanti)

Vid köp av symaskin på symaskinskungen.se har kunden FULL garanti, där vi står för fraktkostnaden vid garantiärende. Vid garanti står symaskinskungen.se för fraktkostnaden, men om det visar sig att det är ett handhavande fel så debiteras kunden för frakten.
OBS: Kartongen skall sparas under garantitiden, då varan kankse måste skickas fram och tillbaka under garantin.

Konsumentköpslagen om reklamationsrätt

Du måste lämna ett meddelande om felet "inom skälig tid" efter det att du har upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som att det skett i rätt tid, enligt KKL (lagen). Skälig tid kan emellertid vara längre än två månader. Som regel är det en giltig ursäkt om du haft förhinder, exempelvis om du har varit sjuk eller bortrest.
Under de första sex månaderna efter köpet är det säljarens sak att bevisa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det du som köpare som måste kunna bevisa att felet fanns från början. Din rätt att reklamera går enligt konsumentköplagen ut tre år efter det att du har tagit emot varan. Reklamationstiden förlängdes den 1 april 2005 från två till tre år. Det gäller varor och tjänster som du köpt den dagen eller senare. För varor och tjänster som du köpt före den 1 april 2005 gäller fortfarande två års reklamationstid.
(Källa: Konsumentverket 2006-03-31). Läs mer om Konsumentköplagen på Konsumentverkets hemsida.

Vid eventuell tvist, så kommer vi följa allmäna reklamationsnämndens rekommendation.

Produkter som reklameras skall skickas till följande adress:
BeGesycenter AB
Trelleborgsvägen 14
214 32 MALMÖ

Intergritetspolicy-GDPR

På Symaskinskungen.se (BeGesycenter AB), organisationsnummer 556213-0699, värnar vi om din integritet och behandlar dina personuppgifter enligt alla gällande lagar och regler. Nedan kan du läsa om varför vi behöver samla in personuppgifter om dig, hur du gör för att få de sparade uppgifterna borttagna mm.

Symaskinskungen.se kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part men vi samarbetar med flera olika tjänsteleverantörer som kommer att få tillgång till grundläggande personuppgifter om dig för att kunna fullfölja vårt åtagande till dig.
Det är viktigt att du läser igenom hela policyn och förstår vad den innebär. Vid frågor är du välkommen att maila Symaskinskungen@outlook.com

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Exempel på detta som berör din relation till Teknikproffset.se är namn, personnummer, adress, e-postadress, IP-adress mm. Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Läs mer om vår inergritetspolicy här

Försenad Leverans

Leverans sker normalt inom 2-4 dagar vid eventuell försening hör vi av oss till er med mer information. Som konsument har du alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid eventuell försening.

Personlig integritet

Din integritet är viktig för Symaskinskungen.se. Här kan du läsa information om de uppgifter vi får från våra besökare. På Symaskinskungens hemsida kan du beställa produkter och/eller Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi sparar information som namn, adress, epost, telefonrummer, kreditkortsinformation samt information om dina beställningar. Dessutom lagras viss information om dina intressen och användning av Symaskinskungens tjänster och ev. program

Även så kallad icke-personlig identifierbar information samlas in när du besöker vår webplats. Exempel på detta kan vara vilken webläsare du använder, (Internet explorer, Chrome eller Firefox mfl.) Vilket operativsystem du använder (Windows, Mac, iOS) eller vilka websidor du har besökt på vår webplats.

Information vi samlar in används för att förbättra våra tjänster och produkter och våran hemsida för att bättre kunna tillhandahålla erbjudanden och tjänster som är utav intresse för dig som besökare.

Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev men inte önskar att erhålla dessa i framtiden så avregistrerar du dig från nyhetsbred genom att klicka på länken längst ner i något av våra nyhetsbrev som vi har skickat till dig.

 

PriceRunner Köpgaranti

När du handlar hos oss omfattas du av PriceRunner Köpgaranti. Därmed är ditt köp skyddat upp till 50.000 kronor om något problem inträffar. Köpgarantin kostar ingenting och gäller för inloggade medlemmar hos PriceRunner. Om du inte redan är medlem på PriceRunner och besökt oss genom dem så kan du, inom en timme efter ditt köp genomföra din registrering. Det kostar inget och tar mindre än tre minuter och vips så blir ditt köp skyddat! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti PriceRunner Köpgaranti ersätter dig för skada på varan vid leverans, defekt vara, om en enskild vara saknas vid leverans, om varan är felaktig eller om leverans av varan uteblir. Tänk på att beställningen måste vara adresserad till den adress du är skriven på. PriceRunner Köpgaranti ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader betalas ingen ersättning. För fullständiga villkor och lista på kategorier som ej omfattas besök PriceRunner. Ja tack, jag vill bli medlem på PriceRunner och gratis få Köpgaranti!

 

Cookies

Symaskinskungen.se använder så kallade cookies som lagras lokalt på din dator. Dessa innehåller personlig information om identifiering och spårning av våra besökares navigering. Detta gör det bland annat enklare för oss arr hantera vilka preferenser våra kunder har.

Insamling av uppgifter för tredje part

Tredjepartsleverantör, inkluderat Google, visar annonser för symaskinskungen.se genom sök på www.google.se och på hemsidor på internet. Tredjepartsleverantör, inkluderat Google, använder cookies för att visa annonser baserat på användarens tidigare besök på denna webplatsen. Besökare kan välja att ta bort Googles användning av cookies genom att gå till Google annonsering "opt-out" via denna länken: http://www.google.com/privacy/ads
Andra tredjepartsleverantörer som Facebook.com kan också visa annonser för Symaskinskungen.se.
Om du har frågor kring ovanstående är du välkommen att kontakta oss via: symaskinskungen@outlook.com

Symaskinsguide

Vi hjälper dig välja rätt symaskin för dina behov.
Besök guiden!

Kundtjänst

Med personlig service

Ring: 010-2518270
Telefontid: 

Måndag - Fredag: 9:00-16:00 (lunchstängt mellan 12:00-13:00)