Hem » Symaskinsservice » Symaskinskungen i Malmö servar och tar hand om din symaskin

Symaskinskungen i Malmö servar och tar hand om din symaskin

Undvik onödiga reparationskostnader med förebyggande och auktoriserad symaskinsservice.

Din symaskin är en viktig del av dina kreativa projekt och precis som andra maskiner behöver den regelbundet underhåll för att fungera optimalt. På Symaskinskungen i Malmö erbjuder vi professionell och auktoriserad symaskinsservice som hjälper din symaskin att prestera på topp.

Vikten av regelbunden symaskinsservice

Regelbunden service är avgörande för att hålla din symaskin i bästa möjliga skick. Om du märker att din maskin inte syr lika bra som tidigare, eller att stygnen är ojämna och ev. låter mer än vanligt kan dessa tecken tyda på att symaskinen behöver underhåll. En väl underhållen maskin syr bättre och håller längre, vilket ger dig en mer effektiv och possitiv sömnadsupplevelse.Vad ingår i vår symaskinsservice?

När du lämnar in din symaskin hos oss ser vi till att varje del av symaskinen granskas noggrant och får den omsorg den behöver. Här är vad vi gör:

 • Detaljerad inspektion: Vi börjar med att noggrant undersöka din maskin för att identifiera eventuella problem.
 • Demontering och rengöring: Maskinen demonteras delvis för att vi ska kunna rengöra alla invändiga delar från damm, ludd och avlägsnar gammal fett/olja.
 • Eventuell reparation: Om delar/mekanismer i symaskinen har blivit tröga eller gått sönder så plockas hela dess mekanik ner i detalj för att åtgärda felet samt att se till att det inte uppstår igen. I samband med reparation byts eventuella slitna eller trasiga delar ut mott nya högkvalitativa reservdelar.
 • Smörjning: Alla rörliga delar smörjs med högkvalitativ symaskinsolja för att minska friktion och slitage.
 • Justeringar: Vi justerar trådspänningen på både över/undertråd, kontrollerar att maskinen balanserar rätt för att knapphål samt elastiska sömmar ska fungera som dem ska, kontrollerar att maskinen matar som den ska (Gör den inte detta justeras matarhöjden), kontrollerar maskinens ”timing” vilket innebär nålens rörelse i relation till griparen. Alla dessa steg är mycket viktiga för att maskinen ska fungera felfritt samt upprätthålla optimal prestanda.
 • Provsömnad: Efter servicen testar vi symaskinen genom ett sömnadprov för att säkerställa att allt fungerar perfekt. Sömnadsproven lämnas alltid med i maskinen för att visa er som kund resultatet.
 • Tillbehör och ev reserdelar ingår inte i servicepriset.


Tips för att förlänga livslängden på din symaskin

För att din symaskin ska hålla längre och fungera bättre, finns det några enkla tips du kan följa:

 • Rengöring: Använd en borste för att avlägsna synligt damm, särskilt under stygnplåten och mellan matartänderna.
 • Byt nålen regelbundet: Byt nålen minst var åttonde timme av aktiv sömnad samt se till att det är en ny högkvalitativ nål ersätter den gamla. En universalnål med grovlek 80 passar de flesta medeltjocka tyger.
 • Använd kvalitetsmaterial: Byt ut gammal tråd mot högkvalitativ tråd, vilket minskar risken för trassel och ojämna stygn.
 • Oljning: Smörj din maskin regelbundet inför sömnadsprojekt med symaskinsolja enligt manualen. (Maskinen behöver röra på sig för att oljan ska tränga in i dess lager, smörjer man i efterhand så gör oljan ingen nytta och i värsta fall kan oljan oxidera och skapa oönskade trögheter om maskinen blir ståendes länge tills nästa projekt)


Varför välja Symaskinskungen?

Auktoriserad serviceverkstad med expertis:

 • Vår personal har lång erfarenhet av symaskinsservice och kan snabbt identifiera och åtgärda problem.
 • Vi är 4st reparatörer där vi alla har varit med och lagat/servat symaskiner i intervallet 10 år till över 40 år.
 • Alla 4 reparatörer är auktoriserade med olika expertområden för att komplettera varandra och ge er som kund den bästa och mest exklusiva kundservicen inom symaskins-service.
 • Vår verkstad besitter ett stort sortiment av reservdelar för att förkorta väntetider.
 • Vi är auktoriserade reparatörer för de flesta stora märkena såsom: Singer / Husqvarna Viking / Pfaff / Janome / Juki

Kvalitet: Vi använder endast de bästa reservdelarna och smörjmedlen för att säkerställa maskinens hållbarhet.
Garanti: Vi erbjuder alltid garanti på vårt arbete vilket ger dig trygghet och säkerhet.

Kontakta oss för service
Om din symaskin behöver service är du alltid välkommen att kontakta Symaskinskungen. Vi hjälper dig och svarar på alla frågor du kan ha om vår service. Ge din symaskin den bästa vården hos Symaskinskungen och fortsätt skapa fantastiska sömnadsprojekt!

mail. kontakta@symaskinskungen.se

alternativt via telefon. 010-2518270

Finns inget som matchar ovan filtrering. Vänligen ändra dina val.

test 1