Kundregistrering

Vid köp av symaskin på symaskinskungen.se har kunden FULL garanti, där vi står för fraktkostnaden vid garantiärende.

 

Förlängd ångerrätt inför jul

 

Symaskinskungen vill att du som kund ska känna dig trygg med julklappsinköpen så vi förlänger ångerrätten ( öppetköp  ) T.O.M  den 7 januari 2024 när du beställer julklappen i vår webbshop mellan den 13 november och fram till den 23 december. 
För att kunna utnyttja den förlängda ångerrätten ( öppetköp  )  ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i originalemballaget. 

(Gäller ej företag) 

 

 

Manualer

 

"Ibland får du godta engelska Det finns undantag då du får acceptera att bruksanvisningen är på engelska. Det gäller för varor för en begränsad kundkrets med särskilda kunskaper, till exempel avancerade tekniska eller elektroniska apparater. Säkerhetsinformation som till exempel varningstexter, har du alltid rätt att få på svenska"

 

Länk till Hallå Konsument :
https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/bruksanvisning/

 

Ej uthämtad vara

För alla paket som inte hämtas ut debiterar Symaskinskungen.se kunden en avgift på 300 kr. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hantering, sammanlagt. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter. Att returnera paketet är billigare än att inte hämta ut det.

Säker betalning 

Det tillkommer inte någon kortavgift.

- Genom Swea Payment Service kan vi erbjuda säker kortbetalning för våra kunder. Dibs gör det möjligt att ta betalt med betal-, bank- eller kreditkort direkt i webbutiken via SSL, dvs krypterat och säkert. Dibs är certifierade enligt kortindustrins nya skärpta säkerhetskrav PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Vi accepterar även kort med det senaste och säkraste betalningsättet - 3D Secure Läs mer på Master Cards sida (engelska) eller din banks hemsida.
Vi accepterar följande kort: VISA, MasterCard och American Express. 

 

Vi använder SSL

SSL används när man vill skydda den information som skickas mellan t ex. en webbläsare (klient) och en server eller mellan olika serverar och applikationer. Det kanske vanligaste exemplet är kortbetalningar, då man givetvis inte vill skicka kontokortsinformationen i klartext. SSL bör användas när man värdesätter säkerhet och förväntar sig att andra ska lita på den tjänst man tillhandahåller

 

Ett SSL-certifikat talar också om för vilken adress det är utfärdat för och i vissa fall, beroende på certifikatstyp, vilket företag som står bakom webbplatsen man besöker. Denna information visas om man klickar på hänglåset i webbläsaren eller på det sigill som följer med vissa certifikat. Är det certifikat av typen EV (Extended Validation) blir adressfältet grönt och vem som utfärdat certifikatet, samt vem det är utfärdat för, visas till höger om adressfältet.

14 dagars ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt på webbshoppen från den dag du tagit emot din vara, enligt Distansavtalslagen 10 §.

Väljer du att returnera din vara inom 14 dagar måste du som kund inom ångerfristen meddela säljaren om detta (Helst i skriftlig form som ska medfölja för att styrka sitt ärende Fyll i Ångerblankett (PDF)) via mail som ska skickas till:

symaskinskungen@outlook.com

När ångerfristen är påbörjad och ni meddelat säljaren har ni som kund 14 dagar på er att returnera den/dem varor ni önskar ångra. 

Kunden står själv för kostnaden utav returfrakten.

Återbetalning sker vanligtvis alltid inom 14 dagar efter ångerfristen påbörjats men vi på symaskinskungen förbehåller oss dock rätten att avvakta återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

(Återbetalningen avser inte fraktkostnader och övriga administrativa avgifter)

Ångerrätten gäller inte våra företagskunder utan här gäller köplagens villkor.

  

Du får lov att packa upp och granska/undersöka i den utsträckning som krävs för att kontrollera varan/varorna.

Brukas produkten i en större utsträckning än vad som räknas skälig för att granska/undersöka varan eller att man orsakat skada på produkten har vi rätt till att bedöma en värdeminskning upp till 100% av värdet på produkten.

Tänk på att packa varan/varorna väl – eftersom du som kund ansvarar för returfrakten till oss.

 

När du som konsument handlar i en affär har du ingen laglig rätt att ångra köpet. Om du däremot köper något på postorder, via telefon, TV, Internet eller vid hemförsäljning har du 14 dagars ångerrätt.

Ångerrätten gäller inte följande:

 • Metervaror
 • Tyger
 • Dataprogram 
 • Specialframtagna produkter
 • Kundbeställningar (reservdelar)

Regler vid retur gällande ångerrätt

Följande måste uppfyllas vid åberopade av ångerrätt:

 • Ta kontakt med butiken
 • Kvittot ska bifogas med returen.
 • Fyll i Ångerblankett (PDF)
 • Produkten skall ej vara använd eller trasig för att du ska få full återbetalning. Om du hanterat varan utöver vad som är tillåtet eller om någon del av varan saknas eller är skadad är du ansvarig för varans minskade värde och vi förbehåller oss rätten att vid återbetalningen göra avdrag för värdeminskningen.
 • Produkten skall returneras i dess produktkartong samt med dess inneremballage.
 • Vid retur skall produkten vara komplett med samtliga tillbehör.
 • Paketet skall skickas till butiken, INTE till ombud. Sänds som företagspacket så den kommer direkt till oss
 • Kommer packet till ett ombud så kommer packet retuners till er.
 • När du som konsument har hävt köpet och meddelat säljaren "Be-Ge Sycenter AB" om detta sker återbetningen inom 14 dagar.
 • Produkten skall returneras till följande adress:
  Be-Ge Sycenter AB
  Trelleborgsvägen 14
  214 32 MALMÖ

Så här går du tillväga vid en retur när du handlat i webbshoppen:

1. För att returnera produkten krävs originalkvitto, den oskadda och oanvända varan i oskadd originalförpackning med allt innehåll.
2.Produkten kan skickas tillbaka per post eller med DHL företagspaket. Du kan använda dig av tjänsten Företagspaket på Posten eller DHL företagspaket, observera att vi har ingen möjlighet att hämta hos ombud så det ska levereras fram till dörren.

Produkten skickas tillbaka per post. Returadressen står nederst på sidan.
3. Du kan använda dig av tjänsten Företagspaket.
4. Emballera varan väl, då du är ansvarig för att varan är i oförändrat samt oskadat skick när den når oss. Vid eventuell fraktskada kontaktar vi dig så att du kan göra en reklamation till Posten.
5. Spara inlämningskvittot från posten. Om varan inte skulle komma fram till oss måste du ha detta för att kunna reklamera till Posten.
6. Väljer du att skicka din vara icke rekommenderat ansvarar du för varan tills den mottagits på webbshoppen.
7. Om ett paket är dåligt inslaget och skadas är det inte transportören som ansvarar för det skadade innehållet. Ansvaret faller på den som har slagit in paketet, det vill säga avsändaren. Det innebär att man inte får ekonomisk ersättning för ett för dåligt inslaget paket.

8. Om produkten ej är komplett vid retur förbehåller sig Symaskinskungen.se rätten att göra ett prisavdrag alternativt inte godkänna returen. Notera att om varan minskat i värde till följd av att du hanterat den i större utsträckning än vad som varit nödvändigt, till exempel för att undersöka varan, kan du bli ersättningsskyldig för sådan värdeminskning.

9.En använd vara/Uppacked vara kan vi inte sälja som ny där av värdeminskning.

Försäljning till minderåriga

BeGesycenter AB får inte ingå avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Garanti och reklamation

Vi på BeGe sycenter vill att du som kund känner dig trygg hos oss. Vi ger dig därför 2+3* års garanti på Husqvarna och PFAFF samt 2 års garanti på Singer. Enligt Konsumentköplagen har du tre års reklamationsrätt från det att du köpt din produkt. Läs mer nedan om reklamation.
* 2 års garanti på arbete samt reservdelar, ytterligare 3 års garanti på alla reservdelar. (Smarter by Pfaff och Husqvarna H-Class har 2 års garanti)

Vid köp av symaskin på symaskinskungen.se har kunden FULL garanti, där vi står för fraktkostnaden vid garantiärende. Vid garanti står symaskinskungen.se för fraktkostnaden, men om det visar sig att det är ett handhavande fel så debiteras kunden för frakten.
OBS: Kartongen skall sparas under garantitiden, då varan kankse måste skickas fram och tillbaka under garantin.

Konsumentköpslagen om reklamationsrätt

När du tagit emot dina varor är det ditt ansvar som kund att "inom skälig tid" kontrollera att varorna motsvarar det antal och den produkt som du har beställt. (Vid avikelse kontakta oss gärna så snart snart som möjligt för vi ska ha möjlighet att lösa avikelsen)

Du måste lämna ett meddelande om felet "inom skälig tid" efter det att du har upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som att det skett i rätt tid, enligt KKL (lagen). Skälig tid kan emellertid vara längre än två månader. Som regel är det en giltig ursäkt om du haft förhinder, exempelvis om du har varit sjuk eller bortrest.
Under de första sex månaderna efter köpet är det säljarens sak att bevisa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det du som köpare som måste kunna bevisa att felet fanns från början. Din rätt att reklamera går enligt konsumentköplagen ut tre år efter det att du har tagit emot varan. Reklamationstiden förlängdes den 1 april 2005 från två till tre år. Det gäller varor och tjänster som du köpt den dagen eller senare. För varor och tjänster som du köpt före den 1 april 2005 gäller fortfarande två års reklamationstid.
(Källa: Konsumentverket 2006-03-31). Läs mer om Konsumentköplagen på Konsumentverkets hemsida.

Vid eventuell tvist, så kommer vi följa ARN samt ODR EU´s rekommendationer.

Länkar till respektive företag hittar ni här nedan.

 • ARN , Box 174, 101 23 Stockholm , Allmänna reklamationsnämnden
 • ODR EU , Online tvistlösning

Produkter som reklameras skall skickas till följande adress:
BeGesycenter AB
Trelleborgsvägen 14
214 32 MALMÖ

 

Integritetspolicy-GDPR

På Symaskinskungen.se (BeGesycenter AB), organisationsnummer 556213-0699, värnar vi om din integritet och behandlar dina personuppgifter enligt alla gällande lagar och regler. Nedan kan du läsa om varför vi behöver samla in personuppgifter om dig, hur du gör för att få de sparade uppgifterna borttagna mm.

Symaskinskungen.se kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part men vi samarbetar med flera olika tjänsteleverantörer som kommer att få tillgång till grundläggande personuppgifter om dig för att kunna fullfölja vårt åtagande till dig.
Det är viktigt att du läser igenom hela policyn och förstår vad den innebär. Vid frågor är du välkommen att maila Symaskinskungen@outlook.com

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Exempel på detta som berör din relation till symaskinskungen.se är namn, personnummer, adress, e-postadress, IP-adress mm. Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Läs mer om vår integritetspolicy här

Försenad Leverans

Leverans sker normalt inom 2-4 dagar vid eventuell försening hör vi av oss till er med mer information. Som konsument har du alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid eventuell försening.

Kortbetalning

Väljer du att betala mot bankkort/Betalkort så tillkommer det ingen extra avgift.

Vi accepterar följande kort VISA, MasterCard. När du betalar med kontokort hanteras betalningen av vår betalningspartner Verifone för att garantera snabb och säker betalning.

Lite kort om hur ett kortköp går till:
- När du valt ut de produkter du vill handla och klickat dig vidare till kassan fyller du först i dina personuppgifter eller loggar in.
- Därefter väljer du Kortbetalning som betalsätt. Sidan laddas om och du får ytterligare fält att fylla i.
- Var noga med att alla dina kortuppgifter stämmer innan du klickar dig vidare för att genomföra köpet!
- Pengarna reserveras på ditt konto (vilket innebär att du inte kommer åt pengarna men de har ännu inte dragits).
- Debitering sker när beställningen är hanterad.

BeGesycenter AB sparar ALDRIG några uppgifter gällande ditt kontokort! All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS). Du kan lätt själv undersöka att all information som skickas via webbläsaren är säker genom att titta så att adressraden börjar med https:// (normal trafik går över http://).
DIBS erhåller säkerhets krav för PCI-DSS

Faktura

I samarbete med Fortus International Finance AB kan vi erbjuda betalning via faktura, på så sätt får du din beställning innan du betalar.

Vid betalning mot faktura måste Personnummer/Organisationsnummer anges.

Leverans sker utan undantag till beställarens folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår lagstadgad påminnelseavgift med f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 2% (månadsränta) + gällande referensränta. Vid val av faktura som betalningssätt tillkommer en faktureringsavgift med 19 kr inkl moms.

Sedvanlig kreditprövning genomförs med kännedomskopia och leverans kan endast ske endast till folkbokförd adress.

Observera att du kan också välja att dela upp betalning av din Faktura på månadsbasis. Lägsta belopp att betala är dock 10% av fakturabeloppet (minimibelopp framgår av din faktura) - observera att samma förfallodatum på fakturan gäller om du väljer att delbetala.

Väljer du att delbetala (minst 10%) gäller villkor i enlighet med Fortus Finance KundKonto. Får KundKonto gäller att ränta

Är f.n. 1,77 % per månad och beräknas på innevarande skuld den sista i månaden. Tillkommer aviseringsavgift på 29 kr per Kundkontosammanställning (en gång per månad)

Detta motsvarar en effektiv årsränta om f.n 28,77 %.

Kundkontoavisering sker en gång per månad med 10 dagar som betalvillkor. Du kan när som helst avsluta ditt KundKonto - du behöver bara kontakta Fortus Finance kundtjänst (info@fortusfinance.com / 031-719 22 00) så tar de bort detta i samband med att du reglerar din återstående skuld.

Villkor enl. SECCI får Kundkonto genom Fortus International Finance AB finner du här

https://www.fortusfinance.com/partnerfiles/Fortus-Finance-AB/PDF/Allmannavillkor.pdf

Vid fakturering varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs.

Kreditprövning Kredit beviljas efter särskild kreditprövning, vid vilken kreditupplysning kan komma att inhämtas. Kreditgivaren har även rätt att under kreditens giltighetstid ta kreditupplysningar i enlighet med kreditupplysningslagen. Kredittagaren ger i och med köpeavtals ingående via Säljare sitt godkännande till att Kreditgivaren utför kreditprövning och inhämtar kreditupplysningar avseende Kredittagaren. Kännedomskopia gällande upplysning tillställs den sökande oavsett om kredit beviljas eller inte.

Delbetalning

Vi erbjuder dig som privatperson även möjligheten att dela upp din betalning med fördefinierad månadskostnad (3 - 36 månader), då din order överstiger 1500 SEK. Givetvis kan du när som helst under löptiden betala hela den kvarvarande skulden genom att kontakta Fortus som föreser er med OCR nr för slutbetalning. När du väljer DeladBetalning får ditt köp görs en kreditansökan. Du får omgående besked om din ansökan beviljats och symaskinskungen.se kan därefter behandla din beställning omgående. Med din beställning erhåller du ett kreditavtal. Kontrollera att uppgifterna stämmer, signera avtalet och returnera det omgående till Fortus International Finance. 

Delbetalningsalternativ

3 Månader med f.n. 0 % ränta (Uppläggningsavgift 95kr inkl. moms)

6 Månader med f.n. 0% ränta (Uppläggningsavgift 195kr inkl. moms)

12 Månader med f.n. 0% ränta (Uppläggningsavgift 295kr inkl. moms) 

24 Månader med f.n. 9,95% ränta (Uppläggningsavgift 295kr inkl. moms)

36 Månader med f.n. 9,95% ränta (Uppläggningsavgift 395kr inkl. moms)

Aviavgift om 29 kr (inkl. moms) tillkommer vid varje delfaktura.


Grundkraven får beviljas delbetalning

Du måste ha fyllt minst 18 år

Du måste vara svensk medborgare

Du bör ha en fast årlig inkomst på minst 120 000 kr 

Ordervärde från 1 500 SEK (inkl. moms)

Vid val DeladBetalning måste personnummer anges. Leverans sker utan undantag till beställarens folkbokföringsadress.

Effektiv ränta vid köp om t.ex. 10 000 kr med 0 % ränta i 12 månader ‰r 14,30%. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket innebär att Fortus International Finance AB inhämtar en kreditupplysning. Omfrågekopia kommer att skickas till dig som privatperson, enskild firma och handels-/kommanditbolag.

Vid DeladBetalning varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs.

Du kan när som helst avsluta ditt KundKonto - du behöver bara kontakta Fortus Finance kundtjänst
(info@fortusfinance.com / 010-222 15 00)

så tar de bort detta i samband med att du reglerar din återstående skuld.

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION (SECCI) Länk PDF

 

Swish

Genomför ditt köp med betalning genom Swish. Efter att du har bekräftat ditt köp i kassan samt angett ditt mobilnummer kommer du få möjlighet att välja betalsättet Swish. Vid val av betalsätt Swish måste du öppna Swish appen i din telefon. Följ därefter instruktionen i telefonen för att genomföra köpet. När betalningen är godkänd kommer du automatiskt att skickas till sidan för orderbekräftelse. Notera att du även måste ha ett giltigt Bank-id installerat för att kunna genomföra ett köp genom Swish.

Mottagare: BE-GE SYCENTER AB

BE-GE SYCENTER AB är ägaren utav Symaskinskungen.se

Säkerhet

Vi använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk). Företaget Netscape Communications har tagit fram och utvecklat SSL - protokollet som nu har blivit industristandard.

Ett protokoll är en uppsättning regler och procedurer om hur informationen (datan) ska behandlas. SSL-protokollet behandlar datan på flera olika sätt och "kastar om" informationen. Detta görs för att datan inte ska vara läsbar under överföringen mellan de två datorerna, denna "omkastning" kallas kryptering. När datan tas emot hos mottagaren ser SSL till att "sätta tillbaka" datan i dess ursprungliga ordning, gör en kontroll på att avsändaren är korrekt (Server Authentication) och kontrollerar dessutom att datan inte har blivit förändrad under överföringen (Message Integrity).

SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare, mottagare eller både sändare och mottagare av dataöverföringen. Ett digitalt certifikat är det "verktyg" som används för att koppla informationen om en individ eller organisation till en så kallad "public key" (allmän nyckel) med två syften:

- Alla SSL-certifikat till internet handhas av företag som är certifierade certifikatskapare. Detta medför också att alla SSL-certifikat är unika och korrekt utfärdade. Alla som ansöker om SSL-certifikat måste styrka sin egen eller sin organisations identitet för att få köpa ett SSL-certifikat.

- För konsumenter är det enda kravet för att använda SSL att webbläsaren klarar SSL, vilket de två mest använda webbläsarna Internet Explorer och Firefox har kunnat sedan många versioner tillbaka. Dessutom krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.

Har du några frågor gällande dessa villkor är du välkommen att kontakta oss på Kundtjänst via mail, på sidan Kontakta oss.

Personlig integritet

Din integritet är viktig för Symaskinskungen.se. Här kan du läsa information om de uppgifter vi får från våra besökare. På Symaskinskungens hemsida kan du beställa produkter och/eller Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi sparar information som namn, adress, epost, telefonrummer, kreditkortsinformation samt information om dina beställningar. Dessutom lagras viss information om dina intressen och användning av Symaskinskungens tjänster och ev. program

Även så kallad icke-personlig identifierbar information samlas in när du besöker vår webplats. Exempel på detta kan vara vilken webläsare du använder, (Internet explorer, Chrome eller Firefox mfl.) Vilket operativsystem du använder (Windows, Mac, iOS) eller vilka websidor du har besökt på vår webplats.

Information vi samlar in används för att förbättra våra tjänster och produkter och våran hemsida för att bättre kunna tillhandahålla erbjudanden och tjänster som är utav intresse för dig som besökare.

Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev men inte önskar att erhålla dessa i framtiden så avregistrerar du dig från nyhetsbred genom att klicka på länken längst ner i något av våra nyhetsbrev som vi har skickat till dig.

 

PriceRunner Köpgaranti

När du handlar hos oss omfattas du av PriceRunner Köpgaranti. Därmed är ditt köp skyddat upp till 50.000 kronor om något problem inträffar. Köpgarantin kostar ingenting och gäller för inloggade medlemmar hos PriceRunner. Om du inte redan är medlem på PriceRunner och besökt oss genom dem så kan du, inom en timme efter ditt köp genomföra din registrering. Det kostar inget och tar mindre än tre minuter och vips så blir ditt köp skyddat! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti PriceRunner Köpgaranti ersätter dig för skada på varan vid leverans, defekt vara, om en enskild vara saknas vid leverans, om varan är felaktig eller om leverans av varan uteblir. Tänk på att beställningen måste vara adresserad till den adress du är skriven på. PriceRunner Köpgaranti ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader betalas ingen ersättning. För fullständiga villkor och lista på kategorier som ej omfattas besök PriceRunner. Ja tack, jag vill bli medlem på PriceRunner och gratis få Köpgaranti!

 

Cookies

Symaskinskungen.se använder så kallade cookies som lagras lokalt på din dator. Dessa innehåller personlig information om identifiering och spårning av våra besökares navigering. Detta gör det bland annat enklare för oss arr hantera vilka preferenser våra kunder har.

Insamling av uppgifter för tredje part

Tredjepartsleverantör, inkluderat Google, visar annonser för symaskinskungen.se genom sök på www.google.se och på hemsidor på internet. Tredjepartsleverantör, inkluderat Google, använder cookies för att visa annonser baserat på användarens tidigare besök på denna webplatsen. Besökare kan välja att ta bort Googles användning av cookies genom att gå till Google annonsering "opt-out" via denna länken: http://www.google.com/privacy/ads
Andra tredjepartsleverantörer som Facebook.com kan också visa annonser för Symaskinskungen.se.
Om du har frågor kring ovanstående är du välkommen att kontakta oss via: kontakta@symaskinskungen.se