Köpguide för Husqvarna Viking Onyx symaskiner

Vilken Onyx passa dig bäst? För att hjälpa dig komma fram till svaret har vi satt ihop en liten köpguide.

Husqvarna Viking Onyx 25 och 15 har lite olika funktioner

 

På den nedre ratten väljer du vilken söm du vill ha. Onyx 25 har 32 sömmar att välja mellan och Onyx 15 har 23 sömmar. Båda maskinerna har sömmar även till stretchiga tyger. Men som ni ser skiljer det lite på knapphålen.

Onyx 25 mäter själv och syr enkelt knapphålet i ett steg. Onyx 15 syr sitt knapphål i fyra steg och du mäter knapphålets storlek med hjälp av strecken på knapphålsfoten och byter söm efter hand som maskinen syr knapphålet. 

 

En annan skillnad mellan maskinerna är att man har större möjlighet att justera zigzag på Onyx 25, på Onyx 15 justerar du zigzagens bredd på sömvalsratten och på Onyx 25 har du ett vred ovanpå maskinen där du kan ändra bredden. Man kan justera pressarfotstrycket på båda maskinerna, vilket är bra när man sy i töjbara tyger.

Vilken symaskin är bäst? Vilken av modellerna man än väljer så får man en bra och stabil hushållsmaskin som man säkert kommer att ha glädje av en lång tid framöver. Är det så att man vill ha möjlighet av justera sömmarna mer och sy knapphål lite enklare så är det Husqvarna Viking Onyx 25 man ska satsa på men Onyx 15 är ingen dålig maskin den heller, den har bara lite färre funktioner.

Husqvarna Viking Onyx 25
Husqvarna Viking
Husqvarna Viking Onyx 25 är en mekanisk symaskin för dig som älskar att sy.
4 495krRek.4 845kr
Husqvarna viking Onyx 15
Husqvarna Viking
Husqvarna viking Onyx 15 en bra symaskin för dig som behöver en smidigt nyttomaskin till hemmet
3 995krRek.4 295kr