Hur klär man om husvagnsdynor på ett enkelt sätt?

Nu är husvagnssäsongen snart i full gång och det pysslas och piffas för fullt. En fråga som dyker upp år efter år är hur man klär om tråkiga dynor på ett enkelt och smidigt sätt. Och svaret är muddväv! Att klä om husvagnsdynor med muddväv är toppenenkelt och man kan göra på lite olika sätt beroende på vilken sömnadsnivå man ligger på.

Du behöver muddväv, en bra tygsax, säkerhetsnålar, synålar och tråd. Det är svårt att säga exakt hur mycket mudd som går åt per dyna, men man får nog räkna med minst 10-20cm extra per dyna.

När du har klippt till ditt tyg så finns det två olika tekniker att välja. Antingen så syr du ihop ena sidan på symaskin eller overlock innan du trär den på dynan eller så syr du ihop den för hand när den sitter på dynan.

Nu viker du in kanterna och nålar med säkerhetsnålarna och syr ihop det för hand. (Om du verkligen inte tycker om att sy nålar du ihop allting med säkerhetsnålar i sidorna mellan dynorna, det syns inte när dynorna ligger på plats.) 

Om du har gott om tyg kan du vika ner det under dynorna och sy (eller nåla) det där istället. Och hux flux har du klätt om dynorna snabbt och enkelt, lycka till med projektet!